SELAHATTİN DURAK
SELAHATTİ DURAK  
  ANA SAYFA
  BENİM HAKKIMDA
  GALERİ
  YENİ FİKİRLER & GENÇ GİRİŞİMCİLER
  TURİZM FORUM
  ZİYARETCİ DEFTERİ
  EN YENİ HTML KODLARI
  HER TÜRDEN DUVAR KAĞIDI
  FENERBAHÇE HABER VİDEO FORUM
CREATIVE BY SELAHATTİN DURAK

Image Hosted by ImageShack.us
Bugün 1 ziyaretçi (1 klik) kişi burdaydı!
TURİZM FORUM
=> Daha kayıt olmadın mı?

TURİZM İLE İLGİLİ HERŞEY

TURİZM FORUM - APERİTİF VE DİGESTİFLER

Burdasın:
TURİZM FORUM => TURİZM SEKTÖRÜNDE VERİLEN HİZMET İÇİ EĞİTİM => APERİTİF VE DİGESTİFLER

<-Geri

 1 

Devam->


SEDX (Ziyaretçi)
17.04.2008 13:32 (UTC)[alıntı yap]
Aperatif ve digestifleri en başta inceleriz , çünkü bunlar en önemli kokteyllerdir ; servis elemanlarının temel bilgileri için gereklidir.
Servis elemanlarının bu konuda bilgili olması misafirin ihtiyacına göre önerilerde bulunmasını sağlar,bu da misafirin memnun olmasını ve dolayısıyla işletmenin güvenilirliğinin ,saygınlığının yükselmesini sağlar.

1.Aperatifler

Aperaratifler aynı zamanda yemek öncesi içecekler veya başgıçlar olarak adlandırılır iştah açarlar ve yemekten önceki zamanın iyi geçmesini sağlarlar (ama hiç bir zaman açlığı bastırmamalı ve tat alma duyusunu uyuşturmamalıdır)

Bu kokteyller klasik American Bar kokteylleridir ve içki menüsünde olsun olmasın her barda bulunması gerekir. Örnekler : Bir numaralı aperatif koktellerin en popüleri dry Martini ve varyasyonlarıdır , daha sonra sırasıyla Manhattan, Negroni, Americano yu sayabiliriz.


2,Digestifler

Digestifler yemek sonrası kapanış içkisi olarak içildiği gibi gecenin iler-leyen saatlerinde de keyifle içilebilirler. Yemek sonrasında genellikle yüksek alkollü ve sert aromalı içkiler (Grappa, Jagermeister, Brandy, viski ),likörler (Cointreau, Grand Marnier, Benedıctıne, Drambuie, Kahlua, Archers, .) veya bu içkilerin kullanıldığı çeşitli kokteyller tercih edilir. Sert içkiler içerdikleri yüksek alkol nedeniyle sindirimi kolaylaştırıcı özelliğe sahiptirler, likörler ise içerdikleri yoğun aromalar sayesinde yemek sonrası ağızda hoş tatlar uyandırırlar.Çeşitli otlardan elde edilen Fernet Branca’yı bu içkilerin arasında ele almayız, çünkü yüksek hazmettirici ve mideyi rahatlatıcı özelliğine rağmen genel anlamda insanların damağına hitap eden bir aromaya sahip değildir.




BAZI ÖNEMLİ LİKÖRLER, APERİTİF VE DİGESTİFLER

Amaretto: tam adı " amaretto di saronno " dur asıl üretim maddesi acı bademdir( kayisi cekirdegi yagi'yla islatilmis birtakim bitki vemeyvelerden yapılır) İtalyan likörüdür.Alkol oranı %28

Amaretto is an almond flavoured italian liqueur made with apricot pits.
Safari: içinde; maracuya, mango, papaya, limon ve lime aromaları olan Hollanda yapımı ekzotik likördür Alkol oranı %20
Safari is an exotic-fruit liqueur spirit with flavors of maracuya, mango, papaya, lemon and lime. It is produced by Netherlands
Mandarine Napoleon: 18.yüzyılda Fransa’da yapılmaya başlanan mandalina aromalı ve konyakla distile edilen likör. Alkol oranı %38
A orange flavored liqueur. It has a cognac base and flavored with herbs and the extracted oils of rare sicilian tangerines.
Bailey’s : İrlanda viskisi, vanilya, çikolata, krema ve kokulu bitkilerden İrlandada yapılmış likördür. Alkol oranı %17
Bailey's Irish Cream is a irish spirit made from a mix of cream, sugar, cocoa and the finest Irish spirits. Each bottle of Bailey's 50% is fresh cream, combined with triple distilled Irish Whiskey.
Drambuie : İskoç malt viskisi bal ve kokulu bitkilerden yapılmış İskoç likördür. Alkol oranı %40
It is a honey and herb flavoured golden scotch whisky liqueur made from aged malt whisky, heather honey and a secret blend of herbs and spices. The flavor suggests saffron, honey, anise, nutmeg and an herbal earthiness.
Kahlua: Meksika’nın kahve cekirdeklerinden yapilan siyah kahve likörü, vanilya ve mısır şurubu ile zenginleştirilmiştir. Alkol oranı %20
Kahlua is a rich, dark brown coffee liqueur made from the finest Mexican coffee, with fine cane spirits and a hint of vanilla. It also contains sugar and corn syrup, and has a thicker body than most other alcoholic beverages
Blue Curaçao: tatlı kırmızı portakal, acı curacao portakalı, asya kökenli kinnow portakalı ve ceşitli baharatların damıtılması ile meydana gelen Hollanda yapımı tatlı bir likördür. Alkol oranı %24
The liqueur has an orange flavour with various degrees of bitterness. It is produced clear, and can have blue, green, orange or red colouring added. The most common blue Curaçao is primarily used
Tia Maria: Jamaikaya özgü bir likor çeşidi, rom, kahve ve karaipler'de yetişen bitkilerden elde edilir Alkol oranı %27
A dark, medium-bodied coffee liqueur made from a fine blend of cane spirit, Jamaican coffee, vanilla and sugar.
Benedictine : ilk olarak 1610 yılında benedictine rahipleri tarafından kilise bahçesinde yetiştirdikleri bir çok aromatik ot ve bitkilerle yapılan, fransız likörü. üzerinde yazılı olan d.o.m* "ulu tanrı" anlamındadır Alkol oranı %40
A sweet cognac-based liqueur, flavored with various aromatics, fruit peels and herbs.
Irish Mist: viskinin damıtılırken üzerinde oluşan köpükten yapılan likör viski, bal ve cesitli otlardan İrlanda’da yapılır. Alkol oranı %35
A liqueur produced to an age old recipe of Irish Whiskey, heated honey and aromatic herbs.
Southern Comfort: seftali aromali bourbon likorudur ve içinde limonla portakal aromasıda bulunur ilk kez Heron New Orleans'ta üretmeye başlanmıştır. Alkol oranı % 40
Southern Comfort is a peach flavored bourbon liqueur American spirit made from an infusion of peach and other flavorings (such as citrus and orange) into a bourbon base. Heron created it in his bar in New Orleans.
Archers: su tahıl alkolu şeker ve doğada özdeş şeftali aromasının karışımından Londra’da üretilmiştir. Alkol oranı %23
A clear, sweet, peach-flavored liqueur with a very distinctive peach aroma.
Cointreau: Karayip adalarında yetişen acı ve tatlı portakalların karışımından Fransa’da yapılan brandy bazlı likör. Alkol oranı % 40
A clear brandy based liqueur and type of triple sec flavored from the peel of sour and sweet oranges
Grand Marnier : acı portakalın kurutulmuş kabuklarının alkole yatırılması ile elde edilen bir Fransız konyak bazlı likör. Alkol oranı %40
An orange flavored liqueur produced from a blend of cognac, orange peel, spices and vanilla.
Cardinal Melon : kavun schnappstir.Alkol oranı %20
Schnapps: degisik meyvelerden (seftali, erik, kiraz..) damItma yöntemiyle elde edilen alkollü içki bir çeşit likör Almanya ve civar ülkelerde yemekten sonra grappa misali sindirim amaçli tüketilir.
Cachaca: şeker kamışından Brezilya’da üretielen aromatik likördür . orijini Paraty şehridir. bu nedenle parati, cachaca ile eş anlamlı Yaratan Adminkullanılır. "pinga, caninha, branquinha, malvada" diye anıldığı da olur. Bizde Canario markası bulunmaktadır. Alkol oranı %40
Cachaca distillation and fermented sugarcane juice Most popular distilled alcoholic beverage in Brazil. It is a sugarcane liqueur.
Martin (Dry %18, Rosso %16, Bianco %16, Rosalto, Fiero, D’Oro): beyaz üzümlerin fermutasyonu sonucu elde edilen şarabın şeker, alkol, su, karamel, doğal aromatik bitki ve baharat ekstralarının ilavesi ile edilen 1863 ten beri İtalyada yapılan vermuttur. Aperatif olarak içilir.
Martini is made from four natural ingredients: wine, botanicals, a touch of sugar and alcohol
Jaegermeister : bitkisel bir schnappstir ve genelde hazmi kolaylastirmak icin icilirtam 56 cesit kök, ot ve meyvenin karisimindan elde edilen Almanya’da yapılan digestiv bir likördür. Alkol oranı %35
A herbal-flavored bitter German liqueur, made from a blend of over 50 herbs, fruits and spices.
Fernet Branca:40 çeşit aromatik ot ve bitki kökleriyle yapılan ve meşe fıçılarında yıllandırılan çok acı bir italyan içkisi. bu içki genellikle aperatif ve digestiv olarak veya daha çok mide ekşime ve bozukluklarına karşı bir düzeltici olarak içilir. Alkol oranı %40
A bitter, aromatic Italian liquor made from macerating over 40 herbs and spices into a base of premium spirit, and aged in oak barrels for over a year
Campari: içinde yoğun kekik, sardunya yaprağı ve az miktarda papatya bulunan ilk kez 1860 yılında gaspare campari tarafından bulunmuş italyan digestive bir içecek. meshur kirmizi rengini cochineal crimson e120 adli gida boyasindan alan icki (cochineal crimson e120 kurutulmus boceklerin toz haline getirilmesinden elde edilir) Alkol oranı %28,5
kry (Ziyaretçi)
01.03.2015 15:17 (UTC)[alıntı yap]
Peki şarap aparatifmidir yada dijektifmi aparatifse yada dijektifse nedeni nedir?

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 3
Bütün postalar: 3
Bütün kullanıcılar: 4
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
 
   
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol